A luxusbiztosításról


A luxus soha nem megy ki a divatból

A luxus mindenkinek mást jelent, és mindenkinek máshol kezdődik. Van luxusautó, luxuslakás, luxusutazás és luxustelefon, ahogy vannak luxusszínvonalú szolgáltatások is. És mostantól elérhetőek luxusbiztosítások is.

A biztosítások segítségével elérhető kockázatmegosztás nem csak az átlagemberek számára fontos. Minél több értékkel, minél értékesebb ingatlannal rendelkezünk, annál nagyobb kár érhet minket. Biztosítók mindenekelőtt átlagos igényekre, átlagos kockázatokra fejlesztik termékeiket, amelyek esetében megfelelően népes veszélyközösséggel, s ezáltal kockázatmegosztással számolhatnak. Bartha Zoltán, aki már eddig is több biztosítási terméket fejlesztett, most  egy valóban luxus igényeket is kielégítő biztosítási portfóliót állított össze a legigényesebbek részére.

» De mitől is luxus egy biztosítás?

Sajnos sok embernek manapság tényleg luxus a biztosításainak fenntartása. Mi most azokra gondoltunk, akik nemcsak életvitelükre, nemcsak megszerzett vagyonukra, hanem a nekik nyújtott extra szolgáltatásokra is komoly hangsúlyt helyeznek. Ez az amúgy nehezen elérhető és megszólítható ügyfélkör a luxusbiztosítások célpiaca. De ahogy bizonyos körökbe sem lehet korlátlan számban bejutni, úgy a luxusbiztosítások szolgáltatási csomagokat sem tudja mindenki igénybe venni.

A luxury csomagok a világ vezető biztosítótársaságainak Magyarországon is elérhető legmagasabbra pozicionált termékei alapján jöttek létre, kiegészítve személyre szabott VIP szolgáltatásainkkal. A csomagokban szereplő biztosítói termékek csak gondos válogatás után kerülhetnek be kínálatunkba, a szolgáltatások minőségét pedig folyamatosan monitorozzuk.

Szolgáltatásunk alapja a minőség, megbízhatóság, diszkréció és az exkluzivitás.

» Kiket céloz meg a luxusbiztosítás?

Célközönségünk a magára és értékeire igényes ügyfélkör, azon belül is azok, akik nagyon odafigyelnek családjuk és saját biztonságukra. Szolgáltatásunk egyediségét a limitált megbízói létszámmal is reprezentáljuk, az ajánlásokon keresztül történő elérhetőséggel pedig hansúlyozzuk szolgáltatásunk egyediségét, exkluzivitását.

» Csak ajánláson keresztül?

Lakásbiztosítás

Igen. Ebben az ügyfélkörben a személyes kapcsolatoknak, továbbajánlásnak hatványozott a jelentősége. Eddigi tapasztalatainkból is tudjuk, hogy bizonyos ingatlanokba még a biztosító munkatársát sem szívesen engedi be a tulajdonos. Megbízhatóság, diszkréció, adott szó: ezeknek kiemelt jelentőségük van.

» Mindenki egyre több ügyfelet szeretne, cégünknél mégis limitált az ügyfélszám

A magas szolgáltatásokhoz kapcsolódó nem átlagos biztosítási díjak és az ebből adódó magas ügyfélelvárások nagyon szűk stábot igényelnek részünkről. Itt nem egy-egy esetben kell megfelelnünk a magas elvárásoknak, hanem minden esetben ugyanazt az igényes kiszolgálást kell nyújtanunk, márpedig ennek fizikai határai vannak.

Valamennyien tudunk arról, hogy az igazán vagyonosak külföldi pénzintézetekben kezeltetik vagyonukat, ahogy nem titok, hogy egy szűk réteg neves külföldi klinikákon vesz igénybe egészségmegőrző vagy egyéb szolgáltatásokat. Azonban van olyan vagyon, amely nem, vagy nem könnyen mobilizálható, így annak biztosítása és az értéket teremtő személyek  életviteléhez szükséges biztosítási megoldások mind a szolgáltatási csomagjaink részét képezik.

» Ahány ház, annyi szokás tartja a közmondás, mégis, hogyan lehet különböző igényeket luxusbiztosításokkal kielégíteni?

Eleve nem egy kaptafára húztuk rá szolgáltatásainkat. Felmérve az életviteli és egyéb gyűjtőszenvedélyeket nyolc különböző szolgáltatási csomagot hoztunk létre. Mindegyik csomag egy igen magas szintű alaptermékkört tartalmaz, melynek részei az ingatlanok, napi használatú járművek és a hétköznapokat lefedő rövid és hosszú távú személybiztosítási fedezete.

Erre a magas alapszolgáltatásra épült a nyolc jól definiált érdeklődési kör, ahol már megtalálhatóak azok a specifikus biztosítások is, melyek kimondottan az adott csomaghoz kerültek kidolgozásra.

Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem részei a szolgáltatásainknak tarifakönyvből, vagy díjkalkulálós program segítségével megköthető termékek. Egyedi igényekre, egyedi termékeink vannak, melyeket mindig az adott ügyfél részére öntünk formába. Olyan ez, mint egy méretes szabóság. Rendelkezünk egy magas minőségű alapanyaggal, melyet rászabunk az ügyfélre.

» Luxus a luxusbiztosítás?

Anélkül, hogy mélyebben belemennék az általunk kialakított biztosítási termékkörbe, annyit elárulhatok, hogy tizenkétféle biztosítás képezi az alapját a szogláltatási csomagoknak. Ezek között éppúgy megtalálható az ingatlanokra vonatkozó biztosítás, mint a privát egészségbiztosítás vagy éppen az utazásbiztosítás. A különbség a tartalomban és a megbízóinknak nyújtott többletszolgáltatásokban rejlik.

Két rövid példával szemléltetnénk a kockázati és szolgáltatásbeli színvonalat:

- Utazásbiztosításoknál a poggyászbiztosítás mindent tartalmaz, amit magával visz megbízónk, legyen az ékszer, nemesszőrme, értékes laptop vagy éppen milliós értékű utazótáska, és a kártérítési limit nem százezrekben hanem milliókban mérhető.

- Másik példa egy lakásbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatás, mely alapján az értékes, de pótolható vagyontárgyak használatából (leesés, feldőlés, stb.) adódó károkra nyújt fedezetet.

Sorolhatnánk még az egyedi kockázatokat és szolgáltatásainkat, a lényeg azonban az, hogy mi a speciális igényekre készítünk biztosításokat, nem pedig biztosítói termékekhez keresünk ügyfeleket.

» Károk esetén mi a szolgáltatásunk lényege?

Luxusbiztosítási csomagjaink csak limitált ügyfélkörnek elérhetőek, éppen ebből adódóan minden kárügyet személyesen viszünk végig a kárbejelentéstől kezdve a kárkifizetésig. A luxus szolgáltatásainkhoz egyes esetekben igénybe vesszük az adott terület specialistáit – például baleseti helyszínelés esetén –, mely szolgáltatások minden luxus csomag részét képezik.

» Ahogy a privát bakoknál, itt is van valamilyen belépési limit?

Mi nem limitekben, hanem igényes ügyfeleknek nyújtandó igényes szolgáltatásokban gondolkozunk. A kezelt vagyontárgyak értéke, a megbízóinknak nyújtott és általuk igényelt egyedi biztosítási fedezetek munkánkhoz szükséges és értékes információk, de nem ezek határozzák, meg hogy valaki ügyfelünk lesz-e, vagy sem. Ajánlási rendszerünk révén lehetőség van megbízóink közé kerülni, luxusbiztosítási csomagjaink díjai pedig úgyszólván definiálják a  minőségi ügyfélkört.


0